Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena „Popa Nan“ este o biserică ortodoxă cu statut de monument istoric din București, situată pe Strada Popa Nan.

Scurt istoric

Prima construcție a fost ridicată la 1719 (din economiile sale personale și cu ajutorul credincioșilor), de preotul Nan, care fusese trimis de Mitropolia Română cu misiunea de a înființa o parohie nouă în partea de nord-est a Bucureștiului. Atât numele bisericii, cât și cel al străzii, vin de la numele ctitorului, „Popa“ Nan. Inițial biserica era foarte mică, având o singură turlă și era învelită cu șindrilă.

De-a lungul anilor a construcția a fost îmbunătățită și i s-au adus multiple reparații (în 1802, 1845, 1860 și 1886). Dar prin anii 1900 începe să se ruineze, iar în noaptea de 20 iulie 1910 construcția cedează și se prăbușește.

A fost reconstruită complet între anii 1910-1918, după planurile arhitectului Cristofi Crechez. Frescele din interior sunt realizate în tempera între anii 1918-1920 de către pictorul Vasile Georgescu.

La cutremurul din 4 martie 1977 construcția este, din nou, serios avariată. Turla principală s-a prăbușit, iar frescele au fost distruse în mare măsură. Reparațiile au durat până în anul 1986, fiind ulterior repictată la interior (1986-1989). A fost resfințită de Patriarhul Teoctist în luna Octombrie 1989.

Date de contact

Adresa: Strada Popa Nan 47A, Sector 2, București
Website: https://protopopiatul2capitala.ro/parohia-popa-nan/
Pagina Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Popa_Nan_Church

Fotografii de nuntă la Biserica Popa Nan

Pe această pagină poţi vedea fotografii de nuntă realizate la Biserica Popa Nan de Mihai Zaharia Photography.

Dacă ți-ar plăcea să îţi organizezi ceremonia religioasă de nuntă la această biserică, în postările de mai jos poţi găsi puţină inspiraţie.

Cele mai recente fotografii de nuntă de la Biserica Popa Nan

Vezi mai jos cele mai recente fotografii de nuntă de la Biserica Popa Nan, București fotografiate de Mihai Zaharia Photography.