Ce este şedinţa foto Save the Date?

Save the Date e o şedinţă foto care se realizează înainte de nuntă. Aşa cum zice şi numele, fotografiile de la această şedinţă foto au scopul de a îi anunţa pe cei apropiaţi să îşi noteze în calendar data la care vor veni la nunta voastră.

Dar de ce are denumire în limba engleză? Pentru că aşa e trendy. Totuşi are un nume şi în română: i se mai zice şi şedinţă foto de logodnă.

De ce să facem o şedinţă foto înainte de nuntă?

Sunt mai multe motive pentru care e preferabil să faceţi o şedinţă foto înainte de nuntă:

Vă ajută să vă acomodaţi cu fotograful

În primul rând – vă ajută să vă acomodaţi cu fotograful, cu stilul său de lucru. Noi, la Mihai Zaharia Photography abordăm un stil foarte relaxat la şedinţele foto, fără posing-uri exagerate. Iubim cadrele naturale, dinamice şi exact genul acesta de imagini îl vom fotografia şi la şedinţele foto.

Vă ajută să vă obişnuiţi cu ideea de a fi fotografiat

De asemenea, şedinţa foto Save The Date vă ajută să vă obişnuiţi cu ideea de a fi fotografiaţi de un fotograf profesionist. Majoritatea mirilor pe care îi fotografiez nu au mai avut ocazia să colaboreze cu un fotograf profesionist. Pentru unii dintre ei poate fi o experienţă stresantă la început (au impresia că „nu sunt fotogenici“, că nu vor şti cum să se comporte etc.) Şedinţa foto dinaintea nunţii este o bună ocazie să spargem gheaţa şi să ne relaxăm, fiind un bun antrenament pentru ziua nunţii.

Veţi avea un set de fotografii de cuplu

Fotografiile de nuntă sunt importante, sunt amintirea unei zile deosebite, în care veţi aduna în jurul vostru toţi oamenii dragi şi veţi trăi emoţii puternice. Dar şedința foto Save The Date vă dă ocazia să faceţi o serie de fotografii despre voi doi, aşa cum sunteţi în viaţa de zi cu zi. Aşa cum sunteţi într-o zi obişnuită. Fără rochie de mireasă şi costum de ginere. Eu cred că sunt la fel de importante ca fotografiile de nuntă.

Când trebuie programată şedinţa foto Save The Date?

E preferabil să programăm şedinţa foto Save The Date cu suficient de mult timp înainte de nuntă, pentru a avea timp să prelucrez şi să vă dau fotografiile. Cu atât mai mult dacă vă gândiţi să folosiţi imaginile pentru invitaţiile la nuntă (fie ele tipărite sau electronice).

Este necesar să aveţi o tematică pentru şedinţa foto Save The Date?

Nu e obligatoriu (dar dacă vă doriţi putem face o şedinţă foto cu tematică). Din punctul meu de vedere şedinţa foto Save The Date este o şedinţă foto despre voi doi, despre cum sunteţi voi ca un cuplu. Nu este necesară o tematică pentru a spune povestea voastră.

Unde este cel mai bine să se desfăşoare şedinţa foto Save The Date?

La fel ca şi în cazul şedinţei foto din ziua nunţii, recomandarera mea este să programăm şedinţa foto Save The Date într-un loc care are însemnătate pentru voi. Sau într-un loc în care să vă simţiţi bine, în care vă face plăcere să fiţi.

Te invit să priveşti postările de mai jos, pentru a găsi puţină inspiraţie.

Cele mai recente fotografii de şedinţă foto Save The Date

Vezi mai jos cele mai recente fotografii de şedinţă foto Save The Date fotografiate de Mihai Zaharia Photography.