skip to Main Content

Am listat aici întrebările legate de fotografia de nuntă pe care le primesc cel mai frecvent şi răspunsurile la aceste întrebări. Sper să îţi fie de folos.

Am văzut toate fotografiile de pe prima pagină, dar am vrea să vedem mai multe. Unde le putem vedea?

Pentru a vedea mai multe imagini de la ultimele evenimente pe care le-am fotografiat, te invit să vizitezi secţiunile Poveşti de nuntă şi Slideshows.

Ne-ar plăcea fii fotograful nostru de nuntă. Care este procedura de urmat?

Primul lucru este să vă interesaţi dacă sunt disponibil la data când aveţi nunta. Ideal ar fi să avem şi o întâlnire faţă în faţă, în care să punem la punct toate detaliile. (Dacă nu este posibil să ne întâlnim direct, ne putem vedea pe WhatsApp sau pe Skype.) Pentru rezervarea datei este necesar să semnăm un contract şi să achitaţi o taxă de rezervare. Contractul conferă de ambele părţi garanţia seriozităţii colaborării.

Nu sunt din Bucureşti, poţi totuşi să îmi fotografiezi nunta?

Desigur. Ador călătoriile 🙂 Mă deplasez cu plăcere oriunde în ţară şi chiar în afara ţării.

De-a lungul timpului am avut privilegiul să fotografiez imagini de nuntă în multe locuri frumoase, printre care: Ploieşti, Piteşti, Constanţa, Mamaia, Craiova, Brăila, Sighişoara, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Halkidiki (Grecia), Veneția (Italia), Stockholm (Suedia).

Câte fotografii vom primi de la nunta noastră? Diferă numărul de fotografii de la un pachet la altul?

Nu există limită de fotografii! Indiferent de pachetul pe care îl contractaţi, voi fotografia tot ceea ce consider că merită fotografiat, fără a mă restricţiona în vreun fel. Din experienţa nunţilor fotografiate în trecut pot să spun că veţi primi cel mai probabil în jur de 1.000 – 1.200 de imagini.

Câte fotografii dintre cele pe care le vom primi vor fi prelucrate?

Absolut toate fotografiile pe care le veţi primi sunt prelucrate. Anumite imagini eu le prefer în varianta alb-negru, dar vă voi livra şi varianta color, pentru eventualitatea că voi le preferaţi aşa.

Cât durează până când vom primi fotografiile?

Prelucrarea fotografiilor este un proces laborios. Prefer să nu mă grăbesc la această etapă, pentru că mă angajez să vă ofer un produs fotografic de excepție și intenționez să îmi păstrez promisiunea pentru fiecare eveniment în parte. De aceea prin contract îmi rezerv o perioadă de 8 săptămâni (56 de zile calendaristice) de la nuntă pentru livrarea imaginilor în format digital.

Pe de altă parte, cunosc și cealaltă parte a „baricadei“ – am fost și eu, la rândul meu, mire și știu cu câtă nerăbdare am așteptat să primesc fotografiile, așa că încerc să vă scurtez așteptarea cât de mult posibil. Tocmai de aceea m,ă bucur să anunț că, începând cu sezonul de nuntă 2022, am inclus în ofertă două opțiuni pentru a primi fotografiile în regim de urgență: în termen de maxim 7 zile sau în termen de maxim 48 de ore de la eveniment.

Ne plac imaginile în format digital, însă am vrea să avem fotografiile şi într-un album. Ne poţi face şi albume foto?

Desigur! Colaborez cu unii dintre cei mai apreciaţi producători de albume autohtoni şi vă pot oferi o gamă deosebită albume foto Deluxe. Marea majoritate a mirilor pe care i-am fotografiat au ales să aibă cel puţin un album foto. Vă invit cu drag la o întâlnire în care să vă prezint albumele.

Ce aparatură vei folosi la nunta noastră?

Trusa mea foto conține aparatură fotografică din gama high-end de la Canon, aparatură care îmi permite să fotografiez în orice condiții și să am în permanență rezultate predictibile. Pentru situația (neplăcută, dar posibilă) în care ceva din trusa foto se strică în timpul nunții voastre, dețin întotdeauna echipament de backup, astfel încât fotografiile voastre nu vor fi compromise.

Cât costă serviciile Mihai Zaharia Photography?

Pentru o scurtă prezentare a serviciilor oferite, vă invit să consultaţi pagina Servicii de pe site. Pentru o ofertă detaliată, vă rog să mă contactaţi.

Se pot face fotografii cu invitaţii pe care aceştia să le primească printate la plecarea de la petrecere?

Din păcate nu. Motivul este că întregul proces necesită foarte mult timp şi nu mi-ar mai permite să mă ocup de fotografierea evenimentului propriu-zis (a petrecerii). Dacă vă face plăcere, putem realiza fotografii de grup cu fiecare invitat în parte, pe care le puteţi trimite ulterior celor dragi care v-au fost alături la nuntă, fie în format electronic, fie sub formă de fotografie printată.

Pentru a putea printa fotografii pe loc în timpul petrecerii, trebuie ca, după ce au fost realizate, să fie descărcate într-un calculator. Apoi imaginile trebuie triate pentru a alege cele mai bune declanşări (în care toată lumea arată cel mai bine, nimeni nu clipeşte etc.). Apoi imaginile triate trebuie să fie prelucrate şi, în cele din urmă, printate. Trebuie luată în calcul şi posibilitatea apariţiei unor eventuale defecţiuni la echipamentul folosit (calculator, imprimantă foto), care ar necesita alocarea unui timp suplimentar pentru depanare. Recomandarea mea este să apelaţi, mai degrabă, la un serviciu de tip Photo Booth pentru petrecerea de nuntă.

Pot primi imaginile brute?

Răspunsul scurt este: depinde! Deşi fotografiez exclusiv în format RAW, imaginile vi le livrez în format JPG. Imaginile brute („RAW“ înseamnă brut) sunt foarte diferite de cele în format JPG. Lasând la o parte faptul că materialul fotografic brut de la o nuntă însumează aproximativ 50-60 GB, ar trebui să știți că pentru a putea vizualiza aceste imagini aveți nevoie de un software specializat. În plus, imaginile brute nu sunt reprezentative pentru produsul finit pe care voi îl contractaţi (și pe care vi-l livrez). Valoarea fotografiilor pe care vi le ofer (în format JPG) este dată în bună măsură de prelucrarea pe care o primesc acestea. Mai multe detalii despre acest subiect aici.

Dacă totuși vă doriți să aveți și imagiunile în format RAW, acest lucru este posibil, contra cost.

Poţi să şi filmezi la nunta noastră?

Nu! Sunt fotograf, deci nu vă pot oferi decât servicii de fotografie. Însă vă pot recomanda cu drag colegi videografi dintre cei cu care am colaborat şi despre care ştiu că vă pot livra un material de calitate. Poţi afla multe despre acest subiect aici.

Mi-au plăcut imaginile de pe site şi de pe blog, dar am vrea să ne întâlnim să stăm de vorbă direct. Este posibil?

Desigur! Este chiar recomandabil să avem o întâlnire înainte de a semna contractul. Dacă nu este posibil să ne întâlnim direct, ne putem vedea pe WhatsApp sau pe Skype.

Am citit toată pagina şi am întrebări care nu se regăsesc aici.

Te invit să consulţi şi secţiunea de Sfaturi pentru viitoarele mirese pe site. Pentru orice alte întrebări, te rog să mă contactezi.

Back To Top