skip to Main Content
Mihai Zaharia, fotograf nunta

Salut! Sunt Mihai, fotograf principal la Mihai Zaharia Photography.

Sunt fotograf de nuntă şi povestitor în imagini

Aș vrea să îți spun câteva cuvinte despre mine şi despre ceea ce fac. Aș putea începe prin a îți spune că sunt fotograf de nuntă, dar mie îmi place să cred că sunt mai degrabă povestitor. Un povestitor în imagini. Un documentarist iubitor de frumos.

Ador nunțile. Cu toată emoția și agitația care le înconjoară. Cu toate micile detalii și întâmplări care fac din fiecare nuntă un eveniment unic și irepetabil. Probabil ai auzit părerea că nunțile ar fi toate la fel. Că ar fi plictisitoare. Crede-mă: nu sunt așa! Sunt fascinante, dacă știi să privești dincolo de ritualul standard pe care fiecare cuplu îl îndeplinește, inevitabil, la nuntă. Pentru că ceea ce contează cu adevărat este experiența voastră, modul personal cum trăiți această zi. Emoțiile pe care le veți simți. Toate acestea sunt unice și sunt doar ale voastre. Nu sunt repetabile și nu sunt standard. Sunt cât se poate de autentice și cât se poate de frumoase. Sunt ceea ce voi fotografia la nunta voastră. Aceasta este povestea pe care o voi spune în imagini.

Stilul meu este fotojurnalismul de nuntă

Sunt de părere că rolul fotografului de nuntă este de a documenta evenimentul fără să intervină în desfășurarea lui. De a surprinde esențialul, dincolo de aparențe și de a găsi autenticitatea în fiecare poveste spusă, dincolo de convențional. De a spune în imagini povestea întregii zile pentru generațiile viitoare, asemeni unui cronicar.

Stilul pe care îl abordez în fotografia de nuntă este fotojurnalismul, stilul documentar. Prin urmare în ziua nunţii sunt foarte discret. Totuşi nu mă vei găsi ascuns prin vreun cotlon, spionând de la distanţă prin teleobiectiv, ci de cele mai multe ori mă aflu exact acolo unde se întâmplă lucrurile, în miezul evenimentului, foarte aproape de oameni, fotografiind cu obiectivul wide angle.

Pe parcursul nunţii nu intervin deloc în desfăşurarea evenimentului, nu dau niciun fel de indicaţii „de regie“ sau organizatorice. În schimb mă dedic 100% pentru a documenta cât mai bine în instantanee pline de viaţă ceea ce se întâmplă în mod spontan în faţa ochilor mei.

Sunt fotograf de nuntă cu experienţă

Fotografiez cu drag nunţi din anul 2011 şi am avut plăcerea de a fotografia peste 150 de cupluri până în prezent.

Sunt membru premiat în mai multe asociaţii de prestigiu internaţionale şi naţionale de fotografie de nuntă, precum Fearless Photographers, International Society of Professional Wedding Photographers, Wedding Photojournalist Association, This Is Reportage, Wedding Photography Select, MyWed, Fotografi-Cameramani.

Participarea la concursurile de fotografie de nuntă internaționale și naționale mi-a adus o serie de premii importante.

Alte proiecte fotografice

Pe lângă fotografia de nuntă şi de cuplu, îmi place foarte mult fotografia de copii și de familie. Fotografiez cu drag atât evenimente (botezuri, aniversări), cât şi sesiuni de fotojurnalism de familie şi şedinţe foto cu copii.

De asemenea, sunt atras de fotografia imobiliară și de business / corporate.

Mi se întâmplă deseori să fotografiez lucruri, locuri sau oameni, doar de dragul de a fotografia. Aşa am învăţat că există frumuseţe în orice. Oriunde priveşti, o poţi găsi – e suficient să priveşti cu atenţie. Indiferent că este vorba despre o culoare, o textură, o întâmplare sau, pur şi simplu despre o lumină frumoasă – dacă ceea ce ce văd mă îndeamnă să declanşez, o voi face. De cele mai multe ori fotografiez cu telefonul mobil, pentru că este tot ce am la mine în acel moment. O parte dintre fotografiile personale făcute cu telefonul mobil le public pe contul meu de Instagram.

Când nu fotografiez

Dar cine sunt eu atunci când nu fotografiez? Aş zice că sunt un om simplu. Câteva dintre lucrurile care mă definesc: îmi iubesc familia, ador călătoriile, sunt extrem de opimist, am studii de Arte Plastice şi de Filosofie, îmi place la nebunie ilustrația digitală, sunt îndrăgostit de muzica lui Tom Waits, sunt fascinat de cosmologie, mă relaxează să scriu cod în PHP.

Hai să vorbim!

Cam atât despre mine. Dacă crezi că aş fi potrivit pentru a vă fotografia nunta, mi-ar face plăcere să ne vedem la o cafea şi să îmi povestiţi despre voi şi despre evenimentul pe care îl pregătiţi. Contactează-mă pentru a programa o întâlnire sau, dacă nu eşti din Bucureşti, pentru a îmi scrie câteva cuvinte despre voi. Dacă vrei să vezi fotografii de la câteva evenimente recente, te rog să vizitezi secţiunea Poveşti de nuntă.

Back To Top