Ce este şedinţa foto Trash the Dress?

Trash The Dress e o şedinţă foto care se realizează după nuntă. Scopul este de a obține o suită de fotografii creative, care nu pot fi obținute în mod normal în ziua nunții.

Trash The Dress sau Love The Dress?

Probabil ai întâlnit mai multe denumiri pentru şedinţele foto de după nuntă: After Wedding, Trash The Dress, Love The Dress. Care este cea corectă? E vreo diferenţă între ele?

Ideea unei şedinţe foto după nuntă în care se distruge efectiv rochia de mireasă (Trash The Dress) a apărut undeva prin anii 2000. Concepţia de la care au pornit genul acesta de şedinţe foto este că rochia de mireasă o îmbraci o singură dată şi nu vei mai avea nevoie de ea după nuntă – aşa că o poţi distruge. Iar cu ocazia asta poţi face şi un set de fotografii inedite, amuzante, creative.

Deşi ideea de şedinţă foto după nuntă în rochia de mireasă se bucură astăzi de o mare popularitate, puţine mirese sunt dispuse să distrugă efectiv rochia. De aceea au apărut sintagme precum Love The Dress sau Love in Dress ca denumiri alternative.

De ce să facem o şedinţă foto după nuntă?

Ședința foto din ziua nunții este importantă, și îmi doresc ca la fiecare nuntă fotografiată de Mihai Zaharia Photography să existe o şedinţă foto, oricât de scurtă – fie şi câteva minute. Dar în ziua nunții suntem limitați din foarte multe puncte de vedere: timpul scurt, programul care trebuie respectat, întârzierile care apar pe parcurs, invitații care trebuie salutați, emoția și stresul inerente unui astfel de eveniment. Şedinţa foto Trash The Dress ne permite să scăpăm de toate aceste probleme:

Nu există limită de timp: Ne putem aloca oricât de mult timp doriți. Chiar şi o zi întreagă, ceea ce ar fi imposibil în ziua nunţii.

Nu există limită de loc: Nemaifiind limitaţi de locul de desfăşurare al nunţii, putem merge oriunde în țară sau chiar în afara ei, pentru a beneficia de cele mai frumoase peisaje.

Nu există factori de stres: Invitaţii care sosesc la eveniment şi nu ştiu cum să ajungă. Ultimele detalii care trebuie puse la punct. Programul de care trebuie să aveţi grijă să fie respectat. Toate astea nu sunt altceva decât factori de stres. La şedinţa foto după nuntă, în lipsa lor, veţi putea să fiţi pe deplin relaxaţi.

Putem fi oricât de creativi vrem: Având tot timpul de partea noastră şi luxul de a ne putea alege ora și locul de desfăşurare al şedinţei foto, putem fi oricât de creativi vrem.

Când trebuie programată şedinţa foto Trash The Dress?

Sfatul meu ar fi să programăm şedinţa foto Trash The Dress cât mai repede după nuntă. Entuziasmul vostru tinde să scadă odată cu trecerea timpului. Veţi fi din ce în ce mai puţin motivaţi să faceţi şedinţa foto.

Unde este cel mai bine să se desfăşoare şedinţa foto Trash The Dress?

Ideal ar fi să programăm şedinţa foto Trash The Dress fie într-un loc care are însemnătate pentru voi, fie într-un loc în care vă face plăcere să fiţi. Nefiind limitaţi de timp şi de loc, putem alege orice destinaţie, oricât de exotică.

Te invit să priveşti postările de mai jos, pentru a găsi puţină inspiraţie.

Cele mai recente fotografii de şedinţă foto Trash The Dress

Vezi mai jos cele mai recente fotografii de şedinţă foto Trash The Dress fotografiate de Mihai Zaharia Photography.