skip to Main Content

Te-ai întrebat vreodată care este rolul fotografului de nuntă? Un răspuns evident ar fi că e acela de a documenta în imagini întâmplările unei zile speciale şi pe oamenii care participă la acest eveniment. Doar că ăsta e un truism. E de la sine înţeles că oricine angajează un fotograf de nuntă o face pentru că îşi doreşte să păstreze amintirea acelei zile. Numai că rolul fotografului de nuntă nu se opreşte aici. Până la urmă asta ar putea face şi o cameră foto montată pe un trepied şi setată să auto-declanşeze la un anumit interval de timp. Ar înregistra imagini în care sunt ilustrate întâmplările şi oamenii care participă la eveniment.

Şi atunci cu ce este deosebit fotograful de nuntă de camera din exemplul de mai sus? De ce aleg mirii să angajeze un fotograf şi nu montează o cameră fixă pe trepied? Răspunsul este că fotograful are discernământ. După părerea mea fotograful de nuntă trebuie să documenteze nunta în imagini cu sens. Şi subliniez asta: imagini cu sens. E o nuanţă teribil de importantă. Fotograful de nuntă documentarist trebuie să poată discerne – uneori într-o fracţiune de secundă – dacă o anumită întâmplare care se desfăşoară este importantă pentru miri, dacă imaginile vor avea relevanţă pentru ei.

Dar discernământul nu se manifestă doar spontan, atunci când avem în faţă mici întâmplări neaşteptate. Uneori, din discuțiile pe care le am cu viitorii miri, deduc însemnătatea deosebită pe care o are pentru ei o anumită etapă a nunții. Şi ştiu că voi obţine acolo imagini pline de sens pentru ei.

Astăzi vă prezint povestea nunţii Ralucăi şi a lui Nicu (ale căror fotografii de la cununia civilă sunt aici). Când m-am întâlnit prima dată cu ei înaintea nunții, Raluca și-a exprimat îngrijorarea ca nu cumva ceremonia religioasă să fie tuburată de faptul că vom fotografia. Am liniștit-o, explicându-i că avem un stil complet neintruziv și că respectăm de fiecare dată integritatea evenimentului mai presus decât orice. I-am promis că nu o să ne remarce în biserică, dar în schimb va preţui foarte mult fotografiile când le va vedea. Şi cred că acum îmi dă dreptate 🙂

Raluca şi Nicu, vă mulţumesc mult de tot pentru încredere!

Cu drag,
Mihai
Mihai Zaharia Photography

Coordonate nuntă:

Oraş: Bucureşti
Ceremonia religioasă: Biserica Sfântul Vasile Cel Mare
Petrecerea: Grand Hotel Continental
Fotografi: Mihai Zaharia, Daniela Zaharia

Mihai Zaharia

Mihai Zaharia este fotograf profesionist de nuntă din anul 2011. Este fotograf principal la Mihai Zaharia Photography şi a fotografiat peste 150 de cupluri până în prezent. Este membru premiat în mai multe asociaţii de prestigiu internaţionale şi naţionale de fotografie de nuntă, precum Fearless Photographers, International Society of Professional Wedding Photographers, Wedding Photojournalist Association, Wedding Photography Select, MyWed, This Is Reportage, Fotografi-Cameramani. Locuieşte în Bucureşti, dar se deplasează cu plăcere oriunde în ţară sau chiar în afara ei.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top